Billån

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Billån
Med et Billån i kan man som bilkøber ofte opnå bilfinansiering på fordelagtige vilkår. Der kan lånes til køb af både ny og brugt bil. Billån etableres kun mod pant i den købte bil, det er næsten altid et  ejerpantebrev der oprettes i bilen. Et billån er egentligt blot et et forbrugslån som vi alle kender det fra andre situationer hvor der skulle skaffes finansiering til et mere eller mindre varigt forbrugsgode. Et billån er så betegnelsen for et lån som blot giver adgang til at erhverve det transportmiddel man har brug eller måske drømmeøsen! Fordelen ved at billån fremfor forbrugslån til visse andre goder er, at rentesatsen til et billån ofte er relativt lav da der kan tages pant i bilen og derved sikres udlåners penge bedre end ved så mange andre udlån.

Renten
Renten på et billån afhænger ofte af hvor mange penge man betaler allerede ved købet eller rettere udbetalingens størrelse. Ved bilkøb skal der som regel lægges en udbetaling på minimum 15%. Ved bilkøb med udbetalinger større end det eks. på 30% eller derover tilbydes ofte en særlig fordelagtig rente. Renten er som hovedregel variabel og ændrer sig derfor over tid i frohold til natioanlbankens rente eller udlåners øvrige rentesatser. Altså styres rentesatsen af nogle brede generelle forhold i samfundet og ikke udelukkende af hvis udlåner synes renten skal hæves. Renten på et billån er med sikkerhed i bilen heldigvis altid lavere end kviklån uden sikkerhed normalt er

Billån med sikkerhed i boliglån
Hvis du som kommende bilkøb er i forvejen er boligejer, og har opsparet friværdi indenfor 80% af din boligs værdi, vil det ofte være mest rentabelt for dig som bilkøber at finansiere dit bilkøb med sikkerhed i din bolig gennem et realkreditlån. Videre kan der for restbeløbet over de 80% ofte oprettes en boligkredit eller boliglån som begge giver adgang til en fordelagtig rente. Der er mange kassekredit lignende lånemuligheder når du som bilkøber har mulighed for at stille sikkerhed for bilkøbet.

Et alternativt billån
Hvis du har mulighed for det er oprettelse af en kassekredit en god måde at opnå lånfinansiering af et billån. Der er flere forskellige typer og udgaver af dette. Vigtigt er det at man ser sig for og får en god dialog om vilkårene for det. Det oprettes som oftest som et privatlån.

Så undersøg mulighederne for de forskellige typer af lån som kan bruges til at finansiere et billån.

Se også penge-guiden.dk´s artikel om gode bil lån. Her ses der også en række forhold vedrørende finansiering af bil og gives input til dine overvejelser og afklaring af hvordan du opnår finansiering.