Mikrolån

Mikrolån
Mikrolån er som navnet antyder lån af små beløb. Mikrolån kan være mindre lån til fattige i ulande som har et humanitært formål. Og det kan være “danske” mikrolån som er mindre lån der kan optages hurtigt i Danmark.

Mikrolån i Danmark er som regel en hurtig låneform der ikke kræver at der stilles den store sikkerhed. Grunden til dette er, at lånene ikke er de helt store beløb. Hvis det skal gå hurtigt og nemt er det ofte et sms lån eller mobillån. Det vil sige et privatlån hvor man kan sms låne ved registrering af nogle personlige data og lånet udbetales så få dage efter. Sms lånet er hurtigt og nemt. ÅOP kan være ret høj så undersøg nogle forskellige udbydere.

Mikrolån i ulande som fx lande i Afrika er for danskere relativt beskedne beløb (500 – 1000 kr.) der lånes ud til små entreprenører som bruger lånet til at opbygge en lille forretning de kan forsørge deres familie med.

Du kan også låne penge uden at stille sikkerhed.

Ofte er udfordringen i Afrika og I Danmark, at hvis du aldrig tidligere har etableret kredit, eller en begrænset historie som låntager og aktiv bankkunde, så er en långiver meget mere indstillet på at tage en chance, hvis beløbet du låner ikke er for stort. Dette begrænser långivere eksponering, som er det udtryk, der almindeligvis anvendes til det beløb, der potentielt kan gå tabt, hvis du misligholder lånet. Et lille lån eller kredit kan være det første skridt hen imod etablering af det gode omdømme, der vil tillade en større udvidelse af den kredit, der skal godkendes i fremtiden. Vær dog opmærksom på hvis der er store faste etableringsomkostninger ved lånets oprettelse.

Et mikrolån må altså ikke forveksles med et SMS lån som optages via mobilen.