Forbrugslån

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Et forbrugslån er et lån, der optages til finansiering af forbrug. Et forbrugslån optages ofte igennem en online bank, hvor din kreditværdighed bliver tjekket lige så vel som den gør i en fysisk bank.

Du kan låne helt op til 350.000 hos nogle udbydere, mens andre sætter lånene mellem 10.000 og 75.000. Ofte får du hurtigt svar på, om du kan låne pengene.

Som låntager af et forbrugslån stiller du ikke sikkerhed, og det gør, at lånene bliver dyrere end andre låntyper, fordi udbyderen opkræver en højere rente i stedet for at kræve sikkerhed af dig, når du tegner lånet.

Vær OBS på forbrugslånets omkostninger
Du ved allerede, at du skal betale rente på dit lån. Men er du klar over, at ÅOP er den vigtigste parameter at se på, når du optager et lån? ÅOP er de samlede årlige omkostninger i procent, som du får på et lån. Jo lavere ÅOP, jo billigere er lånet.

Fordele ved et forbrugslån
Du får et beløb til rådighed, som du kan bruge til lige nøjagtigt, hvad du vil. Du skal altså ikke på forhånd beslutte dig for, at pengene skal bruges til et bestemt formål, som du fx skal med et billån eller et huslån.

nline banking – for dig, der kan klare dig uden rådgivning
Hvis du ikke behøver rådgivning, er det super smart for dig at anvende en online bank. Her kan du i ro og mag sidde derhjemme og træffe en beslutning om dit næste lån. Du kan researche på dit lån og beslutte dig på hvilket som helst tidspunkt af døgnet, fordi online banken stort set altid har åbent.

Sammenlign forbrugslån, inden du vælger
Inden du vælger et forbrugslån, er det en meget god idé at tjekke markedet for lån igennem. Find nogle forskellige udbydere og sammenlign, hvad de har at tilbyde. Kig på omkostningerne hos de forskellige udbydere, og tag først en beslutning, når du har et helt klart overblik over, hvilke omkostninger lånet kommer til at indebære.

På nettet kan du finde diverse hjemmesider, der samler en stor mængde udbydere indenfor samme låntype. Her kan du klikke dig rundt og se, hvilket lån der passer bedst ind i din økonomi.

Hvem kan optage forbrugslån?
For at optage et forbrugslån skal du være fyldt 18 år og være dansk statsborger. Du skal også helst have en sund økonomi – som minimum må du ikke være registreret i RKI. For nogle forbrugslån skal du have en vis minimumsløn. På den måde sikrer banken sig, at du er i stand til at betale lånet tilbage.

Forbrugslån
Når man skal have finansieret de daglige mindre eller større investeringer og ikke har pengene kontant er løsningen ofte det man i daglig tale kalder et forbrugslån. Hvad enten det er til forbrug af bolig som et boliglån, til køb af bil og dermed et billån eller andet. Uanset formålet så er et pengelån til forbrug det man klarer et forbrugslån. Låneudbydere har mange måder at præsentere dem på og sælge dem. Det er selvfølgelig oplagt at benævne lånene med en betegnelse som inspirerer til og intuitivt giver mening i forhold til det gode som skal købes. I nogle situationer er det meget naturligt at se på mulighederne for lånefinansiering og måske sågar nødvendigt hvis man skal benytte godet til at erhverve sig en fremtidig indkomst med, eller godets pris (eks. hus) er så høj at forbrugslånet er eneste mulighed for at få adgang til dette gode inden man skal på pension og mens en behov er til det.

Der er mange lånemuligheder for at optage et forbrugslån. Det klassiske er at henvende sig i banken og få en dialog om hvad det er man skal bruge pengene eller rettere et forbrugslån til. Bankerne har mange typer af lån og kan tilbyde forskellige betingelser afhængigt af formålet. Det er ikke altid det letteste at opnå et forbrugslån i banken. Og derfor er der heldigvis andre muligheder end banken. Man kan søge på nettet og finde flere af disse prøv f.eks her online lån eller sms-lån. Det er dog vigtigt at få undersøgt flere forskellige løsninger inden man beslutter sig. En nem måde at få adgang til de midler man låner gennem forbrugslånet er ved at se på muligheden for at få et kreditkort hvortil forbrugslånet kan tilknyttes. Så er der nem adgang til pengene når man har brug for dem.

Når der anmodes om et forbrugslån er det du beder om at få lov til at foretage et køb med lånte penge. Den grundlæggende idé er at have brug for dit køb i dag, og udskyde nogle eller alle af omkostningerne, indtil en senere dato. Afhængig af type forbrugslån, du er på vej ind i, kan du blive bedt om at forlænge en udbetaling som betingelse for lånet, det er normalt en vis procentdel af den samlede købspris. Der kan være en betalingsaftale, og du  forventes selvfølgelig at betale renter for den mulighed at betale senere. Uanset hvilken type forbrugslån, er der altid en forventning om, at du vil være parat til at leve op til tilbagebetalingen af lånet fuldt ud i fremtiden.