Direkte vej til penge

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Direkte vej til penge
Hvis privatøkonomien er lidt for stram, og du ikke rigtig synes, du har det økonomiske råderum, din indtægt burde give dig, hænger det sandsynligvis sammen med, at dine faste udgifter er højere, end de behøver være. Du kan spare mange penge ved at bruge lidt tid på at undersøge, hvad det rent faktisk er, du går og betaler for. Denne artikel indeholder en række gode råd til hvordan du sparer penge i dagligdagen, ved at omlægge abonnementer, opsige unødige services, og hvordan du ændrer dine vaner bare en lille smule. Det er nemlig ofte ganske få omlægninger, der skal til for at give lidt ekstra luft i privatøkonomien, uden at du skal til at optage flere kvik lån

Hvor kan man spare?
Som sagt betaler man ofte penge hver måned, som man måske ikke en gang er klar over. Nogle af disse økonomiske poster kan man sagtens spare væk, og små justeringer vil ofte være nok til, at man får det lille løft i økonomien, som gør, at den overordnet hænger bedre sammen.

Kirkeskat. Mange danskere er medlemmer af folkekirken, mest af alt fordi de aldrig har fået meldt sig ud. Førhen blev man både døbt og konfirmeret, fordi det var tradition, selvom man ikke troede på gud. Rent praktisk blev man af sine forældre tilmeldt kirkeskat. Kirkeskatten er ca. 0,7 procent , og det løber faktisk op. Er man ikke troende, eller tror man på noget andet end den gud, folkekirken forkynder, er dette et helt oplagt sted at spare penge.

Fagforening og A-kasse. Det giver for mange mennesker god mening at være medlem af en fagforening eller i det mindste en billig a-kasse. Men føler du ikke, at du får noget ud af dette abonnement, og sidder du lidt stramt i det rent økonomisk, kan du spare en del penge ved at melde dig ud af fagforeningen. Det samme gælder arbejdsløshedskassen. Især i forhold til A-kassen skal man lige have med i overvejelserne, at hvis man synes man sidder stramt i det nu, så forestil dig at miste jobbet og ryge på kontanthjælp i stedet for dagpenge.

Forsikring. Der er fyldt med sider på nettet, der sammenligner priser på forsikringer. Se om ikke det er muligt at finde en billigere forsikring, end den du har, men vær opmærksom på, om den giver fuld dækning – og hvis du accepterer, at den ikke dækker ligeså meget som den gamle, så sæt dig ordentligt ind i, hvad den rent faktisk dækker, og om den passer til dine behov.

Lån. Det er de færreste danskere, der ikke skylder penge væk – om det så er huslån, forbrugslån eller noget tredje, er det en god ide jævnligt at undersøge, om man kan flytte sine lån og opnå en lavere rente. Det kan oftest bedst betale sig at have sine lån samlet, så man kun betaler rente et sted, og man vil også have et bedre overblik. Undersøg om det kan betale sig at skifte bank. Ofte vil en anden bank være villig til at give dig en bedre rente på dine lån, hvis du flytter over til dem. Men husk at undersøge samtlige vilkår og konsekvenser ved et bankskift, inden du springer ud i det.

Aviser og blade. Har du et væld af abonnementer på forskellige blade og aviser, så tænk grundigt over, om det er nødvendigt at få de samme nyheder fra flere forskellige kilder. Det er selvfølgelig altid fornuftigt at se en sag fra flere sider, men overvej om ikke, du kan gøre brug af de gratis nyhedskilder på for eksempel internettet i stedet. Eller i hvert fald i stedet for en del af abonnementerne, hvis du har flere. Du kan også benytte dig af de mange gratisaviser, man efterhånden kan finde i de fleste byer.

TV. Hvor meget TV ser du, og hvor mange af dine kanaler er nødvendige? Den store TV pakke koster 300-400 kroner de fleste steder, og hvis du kun bruger halvdelen af kanalerne er det måske en ide at nedgradere. Undersøg også hvilket selskab kan give dig den bedste pris på de kanaler, du gerne vil have.


Husk i det hele taget på, at markedet ændrer sig hele tiden, så selvom dine abonnementer på f.eks mobil, tv, internet osv. var de billigste på markedet, da du skrev under, er det ikke sikkert, de er det længere. Hold løbende øje med udviklingen på markedet, og skift hvis der kommer noget billigere. Det er er nem og effektiv måde at spare penge på.