Hvornår er det passende at indtage aktiemarkedet?

Hvornår er det passende at indtage aktiemarkedet?

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Aktiemarkedet har fået meget omtale i løbet af 2020, og her i januar 2020 har det fået endnu mere. I skrivende stund får wallstreet rigtig meget omtale fordi der pt. er en ”krig” mellem de store fonde og de almindelige retail-investorer. Det forklares bedst ved, at de private retail investorer ved hjælp af sociale medier, har fundet en metode hvorpå de kan presse de store fonde ud af deres store positioner på diverse aktier. Helt lavpraktisk kan dette lade sig gøre ved kollektivt at øge efterspørgslen på en aktie, som disse hedge fonds har ”satset” på (shortet) skulle gå ned.

Når markedet får så meget opmærksomhed fra de almindelige og de sociale medier, så tiltrækker det en masse personer, som normalt aldrig ville have taget skridtet ind på markedet, hvilket lader os til spørgsmålet om, hvornår man reelt set bør kaste sig ud i at investerer med aktier? Det kigger vi nærmere på denne artikel, og forhåbentligt bliver du lidt klogere på hvad aktiemarkedet er, og om du har mod på at hoppe med på vognen.

Altid start i de små

Når man starter med at handle med aktier, så er det vigtigt at forstå, at man potentielt kan tabe de penge man investerer. Selvfølgelig er der stor forskel på, hvor meget risiko man påtager sig, alt afhængigt at, hvilke aktier man vælger – men udgangspunktet bør altid være, at man kan tabe de penge man investerer

Derfor er det også vigtigt at man starter i de små – specielt hvis man ingenting ved om markedet.
Man kan så lege lidt med de penge, og blive en del klogere og bedre, og når så man føler sig godt tilpas, så kan man stille og roligt indsætte flere penge.

Smid penge til side hver måned

Flere platforme gør det nemt at smide penge til siden hver måned, og direkte overfører dem til aktier. Nordnet har f.eks. det de kalder en månedsopsparing, hvor man lægger et fast beløb til siden hver måned, og så skal man ovenikøbet heller ikke betale for kurtage, hvilket jo gør det til en fordelagtig måde at investerer på. Man vælger blot en række investeringer som disse penge skal gå til hver måned, og så vokser din position langsomt måned efter måned.

Det er aldrig for sent at starte

Mange synes det virker kompliceret at handle med aktier – hvilket også er forståeligt, men det er heldigvis ikke tilfældet. Det kræver selvfølgelig lidt basal viden, men med så mange apps til aktier der findes i dag, som gør det super overskueligt og nemt at forstå, så kan de fleste være med.

Så selvom man måske tror løbet er kørt, så findes der rigtig meget læringsmateriale på internettet, som det det super nemt at komme godt i gang.

YouTube er endnu en rigtig god platform hvor man kan lære en hel masse, men man skal selvfølgelig være påpasselig med at tage til sig, og dermed altså forholde sig kritisk. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *