Tre smarte måder at investere dine penge på

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Der er mange ting, du kan investere dine ekstra mønter i.
Der er mange ting, du kan investere dine ekstra mønter i.

Investeringer er noget, mange snakker om, men få ved, hvad det egentligt er. Det er dog ikke så svært, som de fleste tror, og i realiteten kan alle lære at investere. Hvis du investerer rigtigt og smart, så kan de penge, som du bare havde til at sidde på opsparingen i banken, faktisk ofte fordobles over tid, uden at du behøver at gøre noget, og investeringer kan dermed ofte være en god vej til lidt flere penge mellem hænderne. I denne artikel vil vi derfor fortælle dig lidt om, hvordan du kommer i gang med at investere og vise dig to forskellige former for investering.

Foretag din første risikovurdering

Inden du begynder at lægge alle dine hårdt tjente ét sted og blindt håber på, at de formerer sig, så skal du først foretage en risikovurdering. En risikovurdering vil sige, at du laver en oversigt over, hvor mange penge, du har til rådighed, og hvor meget du ville kunne klare at miste, hvis uheldet er ude. Den gyldne regel til smarte investeringer er nemlig, at man ikke skal investere mere, end man kan klare at miste. Så sæt dig ned og tag et grundigt kig på din økonomi. Dan dig et overblik over dine opsparinger og find ud af, hvor meget du reelt har at gøre godt med.

Når du har foretaget en solid risikovurdering og har dannet dig et godt og bredt overblik over, hvor mange penge du har til rådighed, så er det tid til at finde ud af, hvor meget du har lyst til at investere, og hvor dine penge skal lægges. Ideelt set skal dine penge investeres der, hvor afkastet er højt, og risikoen er lav. Lad os kigge på to forskellige måder, du kan investere på.

Invester i kryptovaluta

Bitcoin er et af de mest kendte former for kryptovaluta.
Bitcoin er et af de mest kendte former for kryptovaluta.

Du har sikkert hørt ordet kryptovaluta før, men måske er du ikke helt sikker på, hvad det lige er for en størrelse. Kryptovaluta er i bund og grund en 100 % digital valuta, der kun eksisterer på nettet, og som hverken er tilknyttet banker eller andre finansielle institutioner. Valutaen er dermed ikke underlagt de samme regler og reguleringer som andre officielle valutaer. Indtil videre har kryptovaluta såsom for eksempel Bitcoin været forbeholdt et lidt særligt segment af folk, som har sat sig grundigt ind i det, og som højst sandsynligt har været med mere eller mindre fra starter. Eksperter forudser dog, at kryptovaluta vil blive den næste helt store ting i de følgende år, og at flere og flere mennesker vil investere i det, mine det og handle med det. Det vil højst sandsynligt også blive tilføjet som en betalingsmulighed på mange hjemmesider i de kommende år. Lige nu er det kun tilgængeligt som en betalingsmulighed på sider så som Ebay, Amazon og Etsy med flere, men fordi folk bruger og betaler for en kæmpemæssig mængde services på nettet, så vil det sikkert ændre sig snart. Der bliver nemlig bestilt og købt alt lige fra mad, indbetalinger på spilleplatforme, betaling of taxiservice og et helt hav af andre apps or services, som bliver brugt på daglig basis. Derfor er  det nærliggende at tro, at kryptovaluta snart vil være en mulighed for betaling på lige fod med PayPal, Skrill og diverse kortmuligheder.

Hvordan investerer du så lige i kryptovaluta? Det er faktisk ikke så svært, som det måske lyder. Kryptovaluta er faktisk lidt ligesom at handle med aktier, og det fastsættes af reglen om udbud og efterspørgsel. Det første, du skal overveje, er, hvad du gerne vil investere i. Det kan anbefales at begynde med at investere i en af de ”store” valutaer som Bitcoin for eksempel og så bygge videre derfra. Der findes en masse forskellige platforme, hvorpå du kan handle med kryptovaluta, og vi kan anbefale appen eToro, som er god til begyndere og ligetil at starte med. Når du så har fundet dig til rette i appen, så skal du bare finde ud af, hvad og hvor meget du vil investere i, og når du har købt din kryptovaluta, så gemmer du den sikker i din wallet (en online-mappe hvor du kan gemme din kryptovaluta). Nu har du så dine helt egne kryptovaluta og kan enten gemme den og se på, at de stiger i værdi, sælge dem eller bruge dem til at handle med.

Crowdlending/crowdsourcing

De fleste kender til det, at man bare har brug for lidt ekstra penge og gerne lidt hurtigt. Her kan crowdlending eller crowdsourcing måske være en god idé at give sig i kast med, ligesom at det også kan være en sjov måde at investere på. Crowdlending eller crowdsourcing er simpelthen lige, hvad det lyder til at være. Det er almindelige mennesker, der investerer i andre almindelige menneskers idéer, drømme og ønsker – og man investerer simpelthen i andre mennesker. Man stiller penge til rådighed til det, den anden har brug for, og så får man så pengene retur igen med renter. Det er en sjov og god måde at investere på, hvor man selv får noget ud af det, samtidig med at man hjælper andre. En platform som for eksempel Mintos er et godt sted at starte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *