10 måder du kan spare penge på i hverdagen

Ti gode råd til hvordan du kan få lidt ekstra penge i sparegrisen.
Ti gode råd til hvordan du kan få lidt ekstra penge i sparegrisen.

Mange mennesker oplever, at deres daglige økonomi af og til er stram, og at det kan være svært at finde plads til lidt ekstra i hverdagen, og de ting som gør det hele lidt sjovere. Så her giver vi dig de ti bedste råd til, hvordan du kan spare på alle de små hverdagsting og dermed få mere overskud og luft i økonomien. De ekstra penge kan du så enten bruge på det, du lige står og mangler eller en skøn oplevelse. Du kan også sætte dem ind på en opsparing eller måske endda investere dem.

Spar og tjen

Der er mange måder, hvorpå du kan spare penge i din hverdag, og det kommer vi til lige om et øjeblik. For der er nemlig også en hel del måder, hvorpå du kan tjene lidt ekstra penge ved siden af din faste indkomst. Hvis du er god til at sy eller kreere ting, kan du for eksempel sælge dine kreationer på Etsy eller Ramilo (den danske version af Etsy). Hvis du er god til for eksempel blackjack, kan du prøve dine evner af i et online casino. Der er også en del muligheder for at investere, hvis du allerede har lidt ekstra på kistebunden, og der er mange forskellige ting, man kan investere i som for eksempel kryptovaluta, dyre vine, aktier, vinylplader eller boligmarkedet.

Men hvis du gerne vil spare på dine daglige udgifter, er det heldigvis let at starte. Lad os begynde med morgenrutinen.

Drop to go-kaffen

Hvis du er en af de rigtig mange mennesker, der starter hver morgen med en kaffe latte på vej til arbejdet, er der allerede mange penge at spare ved at lave kaffen selv, inden du tager afsted. Bruger du bare 25 kroner på kaffe om dagen, er det 125 kroner om ugen og 500 kroner om måneden.

Få styr på dine forsikringer

Det kan godt betale sig at gå sine forsikringer igennem jævnligt (omkring én gang om året) og se på, hvad man har, hvordan man er dækket, og om noget kan ændres på. Ofte er det også en god idé at se på, om det kan gøres billigere hos et andet selskab og bruge lidt tid på at ringe rundt for at høre ad.

Skift fra flow-TV til streaming

Rigtig mange har både tv-pakke og diverse streamingtjenester som Netflix, Viaplay og HBO, hvilket ofte trækker rigtig mange penge ud af det månedlige budget. Overvej om I måske kan nøjes med en eller to streamingtjenester, og drop så den alt for dyre tv-pakke.

Flyt træningen udenfor

 At motionere udenfor er sundt – både for dig og din pengepung.
At motionere udenfor er sundt – både for dig og din pengepung.

Motion er både godt for din krop og dit sind. Det er vigtigt at holde sig igang og dyrke regelmæssig motion for at modvirke livsstilssygdomme, der ofte følger med som et resultat af vores stillesiddende arbejdskultur. Det er dog ofte virkelig dyrt at træne i et motionscenter, så hvis du kan, er det værd at overveje at flytte træningen udenfor – især i de kommende måneder når solen for alvor kommer frem og varmen stiger. Løb en tur i skoven eller parken, dyrk parkour eller kropsvægtstræning (som kan dyrkes næsten overalt), saml vennerne på stranden eller i parken, hvor I kan tage et spil fodbold eller beach volley. Du får både dyrket motion og styrket dine relationer – alt imens du får et sundt skud D-vitamin.

Lav indkøbsliste og spis hjemme

Det sidste råd er to-i-en, da de hænger sammen. Det kan nemlig sagtens betale sig at lave en indkøbsliste, inden du går ud og handler, hvis du sørger for, at du holder dig til den. På den måde undgår du nemlig impulskøb, som ofte hober sig op til en pæn sum penge. I samme ombæring kan det anbefales at spise hjemme flere gange om ugen frem for at spise ude. Ligeledes kan man spare mange penge på at invitere vennerne hjem til middag i stedet for at mødes på en restaurant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *